Ofis
-
-
Mail İletin
[javascript protected email address]
-
Müşteri Hizmetleri
0539 290 35 30
Ofis
Mail İletin
Müşteri Hizmetleri
Sıfır - İkinci El Palet
Lojistik ve nakliyat sektörü başta olmak üzere farklı iş sahalarında paletler sıklıkla tercih ediliyor. Farklı kullanım alanlarına ve amaçlarına göre tasarlanarak sunulmasıyla farklı çeşitlerde karşımıza çıkıyor. Sektörlerde kullanılmasının temel amacı taşıma ve depolama olsa da paletler farklı çözüm ortaklıklarıyla da yardımcı bir ekipmandır. Ayrıca sektörlere göre de palet türleri farklılaştığı için uygun ürünleri seçmek gerekiyor. Sektörlere göre kullanılması uygun olan palet çeşitleri hakkındaki önemli bilgiler aşağıda verilmiştir.
Paletin en fazla kullanıldığı sektör olan lojistik alanında ahşap, plastik veya çelik paletler tercih edilmektedir. Taşınacak ya da depolanacak ürünlerin tiplerine ve kapasitesine göre bu palet türlerinden biri seçilir. Lojistik sektöründe en fazla tercih edilen palet türünün ahşap palet olduğunu belirtmekte fayda var. Zarar görse bile onarılarak kullanılması mümkün olan ve düşük maliyetli olan ahşap paletler oldukça avantajlı bir üründür. Transpalet veya forkliftler ahşap, plastik ve çelik paletlerin altındaki boşluk sayesinde ürünleri kolayca taşıyabilir.
Taşımacılık sektöründe bu palet çeşitlerinin kullanılmasının temel amacı ürünlerin hasar görmesini önlemektir. Ayrıca iş yükünü azaltmak ve zaman kazandırmaktır. Genelde standart, Euro ve Asya ölçülerinde tasarlanan bu paletler ürün tiplerine göre değişebilir. Üretim malzemesine göre farklılaşan bu palet çeşitlerinin kullanımı firmanın veya ülkenin ihracat şekline göre farklılaşır. Dolayısıyla lojistik sektöründe taşıma ve depolama işlerinin sağlanması amacıyla ahşap, plastik veya çelik paletler kullanılabilir.
Palet kullanımı kimya endüstrisinde de yaygındır. Taşıma zincirinde önemli parçalardan biri olan CP paletler kimyasal sektöründe kullanılır. Bu sektörde palet kullanımının en önemli amacı ürünlerin korunmasını sağlamaktır. Kimyasal ürünlerin yerle temas etmemesi dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır. CP paletler de belirli standartlara göre kimyasal sektör için üretilmiş olan palet çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Güvenli taşımacılık sağlayan CP paletler aynı zamanda ahşap malzemeden imal edilmiştir. Diğer ahşaplardan en önemli farkı ISPM 15 standartlarına göre üretilmiş olmasıdır. Bu uygunluğuyla depolama ve nakliye işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayarak ürünlerin en iyi şekilde korunmasını da sağlamaktadır.
Uygun maliyeti ve kullanım yönüyle öne çıkan palet çeşitlerinden biri de ondüle fiber paletlerdir. Bu palet çeşitleri ahşap paletlere göre daha ağırdır. Dolayısıyla zorluklara direnç sağladıkları için en fazla otomotiv ve gıda sektöründe kullanılmaktadır. Üst yüzeyi plastik blok ile desteklenen ondüle fiber paletler aynı zamanda hafif ürünlerin taşınması için de tercih edilebilir. Bu palet türlerinin çoğu sürdürülebilir kâğıttan üretildiği için neme karşı hassastır. Dolayısıyla açık alanlarda kullanılması uygun olmaz. Otomotiv ve gıda sektöründe ürünlerin taşınmasını kolaylaştıran ondüle fiber paletler kullanıldıkları alan için uygundur.
Sonuç olarak her sektör için kullanılan paletler farklıdır. Bu neden kullanılacak sektörlere göre uygun palet çeşitlerini seçmek gerekir. Pek çok sektörde ahşap palet kullanılsa da amaca göre plastik, çelik ve ondüle fiber palet de tercih edilir. Tüm palet çeşitlerinin ortak amaçları arasında ürünleri taşımak, depolamak ve muhafaza etmek vardır. Bahsetmiş olduğumuz bu palet çeşitleri de tercih edildiği sektörlerde amaçlarına uygun bir şekilde kullanılır. Dolayısıyla siz de yer aldığınız sektöre göre bu uygun palet çeşitlerinden birini seçebilirsiniz.